Erste aduna proiectele de finantare si dezvoltare imobiliara intr-un “magazin universal”

Erste Group a decis sa adune toate proiectele de finantare si dezvoltare imobiliara intr-o singura unitate centrala, denumita Erste Group Immorent, ce va fi compusa din AG, Erste Group Bank AG si filialele respective din Europa Centrala si de Est (CEE), precum si Europa de Sud-Est (SEE).

“Noua unitate ofera clientilor un «magazin universal», care acopera plaja completa de servicii pentru proiecte imobiliare comerciale, rezidentiale si municipale: creditare, leasing, investitii, dezvoltarea de proiecte, servicii de constructii precum si proiecte de infrastructura”, se arata in comunicatul Erste Group.

Conducerea unitatii din Romania a Erste Group Immorent va fi asigurata printr-un sistem de co-management compus din Dragos Stoian, responsabil finantari imobiliare in cadrul BCR, si Bogdan Cernescu, director al filialei romanesti a Immorent AG. Unitatea locala are peste 50 de angajati.

Erste Group AG Immorent are peste 866 de angajati in 12 tari din SEE / CEE (inclusiv Austria) si gestioneaza un portofoliu de leasing si de creditare de 13 miliarde de euro. Erste Group Immorent AG este prezent in Austria, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Bulgaria, Romania, Ucraina, Muntenegru si Polonia.

Noul consiliu de administratie al Erste Group Immorent AG este compus din Peter Tichatschek (CFO / COO / CRO), Richard Wilkinson (responsabil de creditare si leasing) si Gerald Antonitsch (responsabil pentru dezvoltarea de proiecte si de infrastructura).

Erste controleaza indirect grupul BCR, care include banca BCR, BCR Banca penrtu Locuinte, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited si BCR Chisinau.

sursa: wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *