Serbanescu, DTZ: Vânzarile de apartamente noi nu îsi vor reveni fara scaderea TVA

Vânzarile de apartamente noi de clasa medie nu îsi vor reveni daca nu se va aplica o scadere a TVA-ului pentru aceste proprietati, indiferente de valoarea lor, considera Mihnea Serbanescu, directorul general al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

„Credem în revenirea pietei imobiliare în 2011, dar diferentiat în functie de segment. Ne asteptam în continuare la performante de la serviciile profesionale – evaluari si property management – si la o intensificare a activitatii agentiei, cu precadere în cadrul departamentelor de birouri si retail. Vom vedea tranzactii pe piata rezidentiala mai ales pe segmentul de lux, unde oferta s-a apropiat de asteptarile clientilor. Vânzarile de apartamente noi de clasa medie nu îsi vor reveni fara un set de masuri politice coerente. Scaderea TVA-ului pentru apartamentele noi, indiferent de valoarea acestora, este una dintre ele“, a declarat Mihnea Serbanescu, directorul general al DTZ Echinox.Compania a înregistrat în 2010 o cifra de afaceri de 2,8 mil. euro, în crestere cu 5% fata de anul precedent si o marja a profitului de circa 6%.  Pentru acest an, Serbanescu prognozeaza afaceri de 3,2 mil. euro si o rata a profitului de 10%.

„Cea mai importanta contributie la cifra de afaceri a companiei au avut-o serviciile profesionale: property management, evaluari si, din cadrul agentiei, departamentul de birouri. Încasarile departamentelor profesionale – property management si evaluari – însumeaza 50% din veniturile DTZ Echinox de anul trecut“, se precizeaza într-un comunicat al companiei.
Compania a preluat la începutul anului trecut managementul Shopping City Sibiu si Shopping City Suceava, doua parcuri de retail aflate în proprietatea Argo Real Estate Opportunities Fund ce totalizeaza 133.000 mp si a semnat un contract pentru relansarea Iris Shopping Center din Titan, un centru comercial de 14.000 mp ce apartine Aberdeen Immobilien.
Departamentul de birouri al DTZ Echinox a intermediat în 2010 închirierea a 25.000 mp de spatii de birouri. Compania a realizat pe parcursul anului trecut 350 de rapoarte de evaluare, pentru proprietati a caror valoare depaseste 2 miliarde de euro si evaluari de portofolii pentru companii precum Petrom, Tiriac Imobiliare, NEPI, Avrig 35 sau Dinu Patriciu Global Properties.

sursa: capital.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *