Vrei să vinzi? 3 motive să NU stai (ca) în vacanță toată vara

Deși cererea scade în anotimpul cald, piața imobiliară nu intră totuși în „hibernare”.

Odată cu venirea sezonului estival, orașul devine mai leneș, iar timpul (până la vacanță) se scurge tot mai încet. Deși să aștepți cu nerăbdare concediul – și să te bucuri din plin de el – este cât se poate de firesc, asta nu înseamnă că ai undă verde pentru a intra în stand-by pe toată perioada verii. Un principiu valabil atât în viața de zi cu zi, cât și atunci când încerci să vinzi o proprietate imobiliară.

Imobiliare.ro îți prezintă câteva motive pentru care, în calitate de vânzător, ar trebui să rămâi „în priză” și în timpul sezonului cald:

1. În piață rămân și clienți serioși:
În mod tradițional, perioada de vară este caracterizată, în mod firesc, printr-o cerere mai scăzută pe piața imobiliară, atât în materie de închirieri, cât și de vânzări. Asta nu înseamnă însă că toți cumpărătorii se fac nevăzuți. Deși mulți își încetinesc procesul de căutare, iar unii chiar își amână în mod conștient decizia de achiziție pentru toamnă, în piață rămân totuși și destui clienți hotărâți, serios interesați să încheie o tranzacție – atunci când găsesc ceea ce își doresc, bineînțeles. De menționat este faptul că, în ultimii ani, activitatea de tranzacționare pe timp de vară a fost susținută din plin de aplicanții la programul Prima Casă.

2. Îți poți face proprietatea mai… vandabilă:
După cum probabil știi, prima impresie e adesea crucială în vânzarea unei proprietăți. Prin urmare, o perioadă mai puțin aglomerată la capitolul vizionări și întâlniri cu potențiali clienți poate fi o oportunitate pentru a face o serie de „retușuri” pentru care poate nu ai avut timp până acum. Mai ales dacă locuiești în casa pe care vrei să o vinzi, fă o curățenie generală, spală geamurile, zugrăvește în caz de nevoie, repară micile (sau marile) defecțiuni etc. Asigură-te că un potențial cumpărător se va putea imagina locuind aici și că se va putea simți „ca acasă” încă de la o primă vizită.

3. Vara, un moment potrivit pentru a-ți repoziționa oferta în piață:
Sezonul estival poate fi o perioadă propice și pentru a-ți (re)analiza, la modul realist, oferta de vânzare. Mai ales dacă ai o proprietate pe piață de ceva timp (cel puțin o lună de zile), e un moment bun să „cântărești” feedback-ul pieței la aceasta. În cazul în care interesul potențialilor clienți lasă de dorit – fie că telefonul nu sună, fie că oamenii vin la vizionări, dar nu se arată dornici să încheie o tranzacție –, e clar că ai de făcut o schimbare (sau mai multe). Dacă ai nevoie de ajutor pentru identificarea și remedierea motivului pentru care proprietatea ta nu stârnește atenția dorită în piață, poți solicita ajutorul unui agent imobiliar profesionist.

sursa: imobiliare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *